Politica de Confidențialitate

Confidențialitatea datelor dvs. este importantă pentru noi

Asociația S.O.R.M.A. (denumita în continuare SORMA) este o asociație independentă neguvernamentală, non-profit, susținând industria cercetării de piață și de marketing din România.

SORMA are sediul în București, Calea Floreasca nr. 169, etaj 6, camera 2, sector 1, fiind înregistrată la Judecătoria Sectorului 1 în Registrul de Înscriere a Persoanelor Juridice fără Scop Patrimonial sub nr. 73 din 18 iunie 20218.

Conținut/Subiecte:

  1. Introducere
  2. Ce date cu caracter personal colectăm și prelucrăm despre dvs.?
  3. Cum vom utiliza informațiile despre dvs.?
  4. Divulgarea informațiilor personale
  5. Transferuri internaționale de date
  6. Utilizarea modulelor cookies și/sau a tehnologiilor similare
  7. Cât timp vom păstra datele personale pe care ni le furnizați?
  8. Cum ne asigurăm că datele dvs. personale sunt în siguranță?
  9. Cum puteți să vă accesați informațiile și/sau să le rectificați și/sau să solicitați transferul și/sau ștergerea lor și/sau să depuneți o plângere?
  10. Modificările aduse Politicii de Confidențialitate
  11. Website-uri terțe
  12. Link-uri utile

A. Introducere

Confidențialitatea vizitatorilor website-ului nostru (www.asociatiasorma.ro), este foarte importantă pentru noi și ne luăm angajamentul să o protejam. Prezenta Politică de Confidențialitate explică modul în care utilizăm informații cu caracter personal pe care le colectăm și/sau le prelucrăm despre dvs. atunci când vizitați website-ul SORMA, atunci când ne contactați prin intermediul formularului ”Contact SORMA” și/sau atunci când vă exprimați acordul informat pentru ca noi să folosim datele dvs. de contact în relația/comunicarea cu dvs.

SORMA oferă informații de interes pentru companiile de cercetare de piață și de marketing (research agencies) care activează în România, cât și pentru partenerii de afaceri (research buyers) ai industriei de cercetare de piață din România, informațiile putând fi utilizate de către vizitatorii website-ului nostru în conformitate cu termenii și condițiile de utilizare, care pot fi consultate aici.

B. Ce date cu caracter personal colectăm și prelucrăm despre dvs.?

Pot fi colectate, stocate și utilizate următoarele tipuri de informații personale:

  • informații despre computer/dispozitivul utilizat, inclusiv adresa IP, locația geografică, tipul și versiunea browser-ului și despre sistemul de operare; vă informăm că aceste informații nu sunt păstrate/stocate de către SORMA;
  • informații despre vizitele și utilizarea acestui website, inclusiv sursa de recomandare, durata vizitei, vizualizările paginii și căile de navigare pe website; vă informăm că aceste informații se păstrează/stochează în cookie-urile de la Google;
  • informații care sunt generate în timp ce utilizați website-ul nostru, inclusiv despre când, cât de des și în ce circumstanțe îl utilizați;
  • informații precum: numele complet, adresa dvs. de e-mail de business și numărul de telefon de business, pe care le introduceți pentru a vă înregistra în baza de date SORMA prin intermediul formularului „Contact SORMA” pentru a fi inclus/ă în baza noastră de contacte și pentru a vă comunica informațiile despre subiectele de interes din SORMA pentru care ați optat și v-ați dat consimțământul când ați completat acest formular „Contact SORMA”;
  • informații pe care le introduceți în timp ce utilizați serviciile de pe website-ul nostru;
  • informații conținute în orice comunicări ne trimiteți prin e-mail sau prin intermediul website-ului nostru, inclusiv conținutul comunicărilor și metadatele acestora;
  • orice alte informații personale pe care ni le trimiteți prin intermediul serviciilor și funcționalităților disponibile (active) pe site-ul nostru.

Înainte de a ne divulga informațiile personale ale unei alte persoane, trebuie să obțineți consimțământul acelei persoanei atât pentru divulgarea, cât și pentru prelucrarea informațiilor personale în conformitate cu această Politica.

C. Cum vom utiliza informațiile despre dvs.?

Informațiile personale transmise sau colectate prin intermediul website-ului nostru vor fi utilizate în scopurile specificate de această politică sau în paginile respective ale website-ului. Putem folosi informațiile dvs. personale în următoarele situații și pentru următoarele scopuri:

Când vizitați website-ul SORMA:

  • administrarea website-ului și a activității asociației noastre;
  • personalizarea website-ului nostru pentru dvs.;
  • autorizarea utilizării serviciilor și funcționalităților disponibile pe website-ul nostru;
  • trimiterea prin e-mail de notificări solicitate în mod expres;
  • trimiterea de comunicări de marketing, rapoarte și/sau alte materiale referitoare la activitatea SORMA sau la companiile unor terți selectați cu atenție, care considerăm că vă pot interesa, prin poștă sau, acolo unde ați consimțit în mod specific, prin e-mail sau tehnologii similare (ne puteți informa în orice moment dacă nu mai doriți să primiți comunicări de marketing);
  • furnizarea către terți a informațiilor statistice despre utilizatorii noștri (acești terți nu vor putea identifica niciun utilizator cu ajutorul acestor informații);
  • abordarea solicitărilor și soluționarea reclamațiilor făcute de dvs. sau despre dvs. referitoare la website-ul nostru sau activitatea asociației noastre;
  • păstrarea securității website-ului nostru și prevenirea fraudelor;
  • verificarea respectării termenilor și condițiilor care reglementează utilizarea website-ului nostru (inclusiv monitorizarea mesajelor private trimise prin intermediul serviciului nostru de mesagerie privată); și
  • alte utilizări în conformitate cu respectarea prevederilor legale și în baza consimțământului exprimat de către dvs., atunci când acesta este aplicabil conform cerințelor legale.

Dacă trimiteți informații personale în vederea publicării pe website-ul nostru, vom publica și vom folosi aceste informații în concordanță cu acordul pe care ni-l furnizați.

Setările de confidențialitate pot fi utilizate pentru a limita publicarea informațiilor dvs. pe website-ul nostru și pot fi modificate cu ajutorul comutatoarelor de confidențialitate de pe website.

Fără consimțământul dvs. expres, nu vom furniza informațiile dvs. personale către terți pentru marketingul direct din partea acestor terți sau din partea oricărei alte terțe părți.

D. Divulgarea informațiilor personale

Putem dezvălui informațiile dvs. personale oricărui membru activ al SORMA, după cum este necesar în mod rezonabil pentru scopurile prevăzute în această politică, mai precis atunci când este nevoie ca unul dintre membrii SORMA să vă contacteze și/sau să vă informeze în numele SORMA și/sau al partenerilor noștri despre activitățile de interes pentru care ați optat să fiți în legătură cu noi și/sau cu partenerii noștri.

Putem divulga informațiile dvs. personale:

  • în măsura în care ni se solicita acest lucru prin lege;
  • în legătură cu orice procedură legală potențială sau în curs;
  • pentru a stabili, exercita sau apăra drepturile noastre legale.

Cu excepția situațiilor prevăzute în această Politică, nu vom furniza informațiile dvs. personale către terți.

E. Transferuri internaționale de date

SORMA funcționează exclusiv pe teritoriul României și nu are alte filiale/sedii în afara țării. În consecință, toate informațiile pe care le colectăm despre dvs. vor fi prelucrate și stocate exclusiv în cadrul SORMA, pe teritoriul României.

În cadrul parteneriatului existent între SORMA și ESOMAR (www.esomar.org), în special în contextul în care organizăm împreună evenimente dedicate industriei de cercetare de piață, evenimente pe care le promovăm atât pe site-urile celor două asociații/organizații, dar și prin comunicarea prin email, este posibil să transferam datele dvs. de contact (numele și prenumele și adresa de email business) către ESOMAR în vederea prelucrării acestor informații pentru a vă informa și a vă oferi posibilitatea să decideți dacă sunteți interesat/ă să participați la vreunul dintre evenimentele respective. În contextul unui astfel de transfer de date către ESOMAR, vă informăm că SORMA și ESOMAR vor asigura orice transfer doar prin mijloace securizate de web transfer, iar ESOMAR este locat în Amsterdam, Olanda, deci transferul de informații se va realiza exclusiv pe teritoriul Uniunii Europene, fiind guvernat de GDPR. Între SORMA și ESOMAR nu se va executa niciun transfer de date personale ale dvs. în afara teritoriului Uniunii Europene (UE) si/sau Zonei Economice Extinse a Europei (aka „Economic Extended Area/EEA”).

Pentru mai multe informații despre cum tratează și ESOMAR datele cu caracter personal, puteți consulta Politica de Confidențialitate a ESOMAR (Privacy Policy ESOMAR) aici.

În condițiile în care pot interveni transferuri internaționale de date, SORMA va lua măsurile necesare pentru informarea dvs. și de asemenea pentru implementarea măsurilor adecvate de securitate și de protecție a datelor cu caracter personal conform cerințelor legislative în vigoare.

Informațiile personale pe care le publicați pe website-ul nostru sau pe care le trimiteți spre publicare pe website-ul nostru pot fi disponibile prin internet în întreaga lume. Nu putem împiedica utilizarea sau utilizarea greșită a acestor informații de către alții, atât timp cât aceste informații devin publice pe website-ul nostru, în urma acțiunii voluntare pe care ați exprimat-o în acest sens.

F. Utilizarea modulelor cookies și/sau a tehnologiilor similare

Prin vizitarea de către dvs. a website-ului SORMA, veți fi expus la utilizarea de către noi a unor cookies esențiale (necesare funcționării website-ului), care nu necesită acordarea consimțământului dvs. asupra utilizării cookie-urilor, acestea fiind active implicit („by default”). În concordanță cu termenii acestei Politici, atunci când vizitați website-ul nostru pentru prima dată, utilizăm cookie-uri esențiale de fiecare dată când vizitați website-ul nostru, fără a fi nevoie să vă solicitam consimțământul sau să vă oferim opțiunea de setare a preferințelor dvs. pentru utilizarea acestora.

Website-ul SORMA nu folosește alte tehnologii similare cookies prin care să colectăm, să stocăm și să utilizăm datele dvs. personale.

Consultați aici versiunea integrală a Politicii privind modulele cookies (inclusiv lista de module cookies) folosite de website-ul nostru, precum și alte informații suplimentare privind modulele cookie.

G. Cât timp vom păstra datele personale pe care ni le furnizați?

Această Secțiune G stabilește politicile și procedurile noastre de păstrare a datelor, care sunt concepute pentru a ajuta la asigurarea respectării obligațiilor noastre legale cu privire la păstrarea și ștergerea informațiilor personale.

Vom păstra informațiile dvs. pe care le-ați furnizat atât timp cât vă veți menține interesul și consimțământul dvs. pentru a autoriza SORMA să prelucreze aceste informații în scopurile definite în prezenta Politică de Confidențialitate.

Informațiile personale pe care le prelucrăm cu orice scop sau scopuri nu vor fi păstrate mai mult decât este necesar pentru acel scop sau acele scopuri.

În situația în care veți solicita ca SORMA să nu vă mai prelucreze informațiile pe care ni le-ați furnizat și să vă șteargă din baza sa de contacte, vă rugam să ne scrieți pe adresa [email protected], menționând la subiect „dezactivare contact SORMA”.

De asemenea, în condițiile în care veți solicita ca SORMA să comunice și către ESOMAR că nu mai doriți să vă prelucreze informațiile pe care ni le-ați furnizat și pe care le-am transferat către ESOMAR în scopurile menționate anterior (vezi secțiunea E), vă rugăm să ne scrieți pe adresa [email protected], menționând la subiect „dezactivare contact SORMA și ESOMAR”.

În pofida celorlalte dispoziții din aceasta Secțiune G, vom păstra documente (inclusiv documente electronice) care conțin date cu caracter personal:

  • în măsura în care ni se solicită acest lucru prin lege;
  • dacă considerăm că informațiile furnizate pot fi relevante pentru orice procedură legală în derulare sau viitoare; și
  • pentru a stabili, exercita sau apăra drepturile noastre legale (inclusiv furnizarea de informații către terți în scopul prevenirii fraudelor).

H. Cum ne asigurăm că datele dvs. personale sunt în siguranță?

Vom lua măsuri tehnice și organizaționale minime și rezonabile pentru a preveni pierderea, utilizarea necorespunzătoare sau modificarea informațiilor dvs. personale.

SORMA utilizează serviciile de găzduire, întreținere și mentenanță pentru website-ul nostru furnizate de către sub-contractorul nostru IDEOMEDIA SRL, cu sediul în Brașov, Județul Brașov, Aleea Petuniei 2, număr de înregistrare la Registrul Comerțului J08/1581/2008, cod unic de înregistrare RO 24018110. SORMA și IDEOMEDIA au încheiat un contract prestări servicii pentru toate operațiunile sub-contractate legate de website-ul nostru și o Anexa GDPR pentru asigurarea executării tuturor operațiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal în conformitate cu GDPR.

Vom stoca toate informațiile personale pe care le oferiți pe serverele securizate (protejate prin parolă și firewall) furnizate de către sub-contractorul IDEOMEDIA SRL.

Pentru informații suplimentare despre modul în care prelucrează datele cu caracter personal sub-contractorul nostru IDEOMEDIA, vă rugam să accesați Politica de Confidențialitate a acestuia aici.

Ați luat la cunoștință faptul că transmiterea informațiilor pe internet este în mod obișnuit nesigură și nu putem garanta securitatea datelor trimise pe internet.

I. Cum puteți să vă accesați informațiile și/sau să le rectificați și/sau să solicitați transferul și/sau ștergerea lor și/sau să depuneți o plângere?

Ne puteți solicita să vă oferim orice informații personale deținem despre dvs. Aveți dreptul de a solicita o copie a tuturor informațiilor pe care le deținem despre dvs. De asemenea, aveți dreptul de a solicita rectificarea oricăror date cu caracter personal pe care le deținem despre dvs. În plus, aveți dreptul ca toate informațiile pe care ni le-ați furnizat să fie transferate unei alte părți.

În diverse circumstanțe, aveți și dreptul de a ne solicita ștergerea informațiilor cu caracter personal pe care le deținem despre dvs., sub rezerva limitării stabilite la secțiunea G de mai sus. Putem reține informațiile personale pe care le solicitați în măsura permisă de lege.

Ne puteți solicita în orice moment să nu prelucrăm informațiile dvs. personale în scopuri de marketing. În practică, de obicei fie vă exprimați acordul expres prealabil cu privire la utilizarea informațiilor dvs. personale în scopuri de marketing, fie vă vom oferi posibilitatea de a renunța la utilizarea informațiilor dvs. personale în scopuri de marketing.

Vă rugăm să ne anunțați dacă informațiile personale pe care le deținem despre dvs. trebuie să fie corectate/rectificate sau actualizate.

Dacă doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile de mai sus, dacă aveți întrebări sau dacă aveți nevoie de informații suplimentare despre Politica noastră de Confidențialitate sau despre conformarea noastră la legislația privind protecția datelor, contactați-ne pe mail la adresa [email protected], menționând la subiect „exercitare drepturi GDPR” sau scrieți-ne prin poștă pe adresa:

Asociația SORMA

Calea Floreasca nr. 169, etaj 6, camera 2, sector 1

București

Dacă aveți reclamații legate de modul în care prelucrăm datele dvs. personale, vă rugăm să ne oferiți mai întâi posibilitatea de a rezolva eventualele probleme, contactându-ne prin modalitățile de mai sus. Cu toate acestea, aveți întotdeauna dreptul să contactați organismul de reglementare, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – ANSPDCP (www.dataprotection.ro), inclusiv prin email la adresa [email protected].

J. Modificările aduse Politicii de Confidențialitate

Ne rezervăm dreptul de a revizui periodic această Politică de Confidențialitate, publicând o versiune nouă pe website-ul nostru și vă vom anunța pe această pagină web orice actualizări pe care le aducem. Trebuie să verificați ocazional această pagină pentru a vă asigura că înțelegeți orice modificare adusă acestei politici. Vă putem anunța despre modificările aduse acestei politici prin e-mail, dacă ne solicitați acest lucru. Politica noastră de Confidențialitate a fost actualizată ultima dată la 25 martie 2022.

K. Website-uri terțe

Site-ul nostru include hyperlink-uri către și detalii despre site-uri terțe. Nu deținem niciun control și nu ne facem responsabili pentru politicile și practicile de confidențialitate ale terților.

L. Link-uri utile

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP): www.dataprotection.ro

ESOMAR – Organizația internațională pentru cercetarea de piață: www.esomar.org

SORMA: www.asociatiasorma.ro

Scroll to top